Een ervaringsdeskundige als jouw persoonlijke coach

Ik ben Melanie Pointl, BGN gewichtsconsulent ( gezond eten & gezond afvallen ). Samen met mijn man en kinderen, woon ik in de wijk Toolenburg in Hoofddorp. Door de jaren heen, heb ik mij gericht op het motiveren en coachen van mensen, voornamelijk in de arbeidsbemiddeling. De laatste jaren heb ik mij verdiept in het belang van gezond eten. Zelf heb ik veel ervaring met de strijd tegen overgewicht. Van jongs af aan speelde dit in mijn leven een grote rol, met alle nadelige gevolgen van dien. Hijgend een trap oplopen, niet meer naar het strand willen, weinig energie hebben, pijnlijke gewrichten en een algeheel gevoel van 'niet lekker in je vel zitten'. Ik zit nu alweer 15 jaar redelijk stabiel op gewicht.

Komt je dit bekend voor? Ben je het zat om zo verder te gaan? Of is het tijd om het roer om te gooien? Om te ontdekken wat in je vermogen ligt, door andere en slimmere keuzes te maken. Als je klaar bent met korte termijn oplossingen als crash diëten, poeders en pillen en je het voor jezelf over hebt om het nu voor eens en voor altijd serieus aan te pakken, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Niet alleen heb ik een gedegen en door de beroepsvereniging BGN erkende opleiding tot gewichtsconsulent succesvol afgerond, daarnaast kan ik vanuit mijn eigen ervaring jou coachen en ondersteunen. Ik geef je veel informatie toegespitst op jouw persoonlijke levenssituatie, omstandigheden en mogelijkheden, Daarmee gaan we samen aan de slag, zodat jij al snel kunt ervaren wat een groot effect kleine aanpassingen kunnen hebben op jouw leven. 

Update Mei 2017: Vanaf heden heb ik mijn diploma emotie-eten in het bezit. Dit betekent dat ik u extra kan ondersteunen bij mogelijke eetproblemen. Voor sommige clienten is onderkenning van onderliggende patronen heel belangrijk, anders zijn we slechts bezig met sypmtoombestrijding zonder de echte oorzaak aa te pakken. Uiteraard zijn eetstoornissen niet door mij te behandelen, daarvoor verwijs ik u dan ook door naar een gespecialiseerd psycholoog.  

MelMarakech2013-HP2